Blog Nedir?

Web (İnternet) + Log (Günlük) = Blog. Özetlemek gerekirse internet üzerinde ki günlüğünüz, karalama veya seyir defteriniz, okuyucuların yorum yaparak anında size ulaştığı kitabınız, iyi olduğunuz alanlarda ciltlenemeyen ansiklopediniz, stres topunuz, sanal oyuncağınız, fırtınalı günlerde liman, güneşli günlerde okyanusunuz.

Blog Türleri Nelerdir?

– Kişisel
Daha çok günlük olarak kullanılırlar. Kişilerin günlük yaşamda yaşadıkları olayları, gittiği yerleri, karşılaştıkları durumları, tecrübelerini, deneyimlerini veya deneyemeyimlerini, sevinçlerini, hüzünlerini, sevdiklerini, nefret ettiklerini, günlük hayatta söyleyemediklerini, kan kusup kızılcık içtiklerini veya sadece kedi videolarını okurlarıyla paylaşmasıdır.

– Temasal
Sadece belirli bir alanda yazılan gönderilerin yer aldığı bloglardır. Belirli bir konuda uzman kişilerin yazdığı ve düzenlediği bloglardır. Politika, pazarlama, yemek, internet, tasarım, fotoğraf ve bilgisayar dilleri gibi gibi.

– Topluluk
Üyelik sistemine sahip olan ve sadece bu üyelerin yazdıkları gönderilerden meydana gelen bloglardır.

– Şirket
Şirketlerin kendileri ile ilgili haber ve duyurularını daha samimi bir şekilde halka açtıkları bloglardır. Dünyada ve iş hayatında giderek önem kazanmaktadır. Genelde samimi karakterdeki bazı çalışanların yoluyla bloglanmaktır.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir